Fotsvett

Svettiga fötter och fotsvett uppstår på grund av att våra fötter ständigt avger fukt. Fotsvett i sig själv är luktfri, den obehagliga doften uppstår när svetten kommer i kontakt med hudens bakterier. Därför är det viktigt att behandla fotsvett. Inte bara för att slippa den obehagliga doften utan för att förhindra fler fotbesvär, som exempelvis fotsvamp eller vårtor som kan uppstå på grund av fuktiga fötter. 

Behandling

För att undvika fotsvett är det viktigt att hålla en god fothygien. Tvätta fötterna en gång om dagen och använd strumpor i naturliga material (exempelvis bomull eller ull) som låter huden andas. För att förebygga svettiga fötter och fotsvett kan man använda doftspray som rengör, fräschar upp och motverkar bakterieuppkomst.  Ett annat hjälpmedel mot fotsvett är fotbalsam.

Det finns också doftpåsar som smidigt och enkelt tar bort odörer. Doftpåsarna absorberar fukt, neutraliserar pH-balansen, motverkar bakterier och tillsätter en fräsch doft. De kan användas i alla typer av skor men också i idrottsutrustning som handskar och väskor.